Το σύγχρονο lifestyle αποδεικνύεται εξαντλητικό για τους περισσότερους Έλληνες, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Centrum.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 77% των συμμετεχόντων (80% στις γυναίκες και 72% στους άνδρες), δηλώνουν ότι τους λείπει η ενέργεια ή αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που θα ήθελαν.

 

 

Οι συνέπειες μιας απαιτητικής καθημερινότητας

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας φαίνεται να απορροφούν όλο και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας από το σύγχρονο άνθρωπο. Η εργασία αναγνωρίζεται από το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ως βασική αιτία για την έλλειψη ενέργειας που αισθάνονται. Ως εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες αναφέρονται το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα (68%), η έλλειψη άσκησης και φυσικής δραστηριότητας (57%), αλλά και η διατροφή (23%). Για τις γυναίκες, οι δουλειές του σπιτιού συνιστούν μια επιπλέον σημαντική αιτία κούρασης, όπως δηλώνει το 66%.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά το φύλο και την ηλικία. Οι γυναίκες ωστόσο, εμφανίζονται να διεκδικούν τα πρωτεία, τόσο στις αντοχές όσο και στην κούραση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 51% των γυναικών θεωρούν ότι το λεγόμενο «ασθενές» φύλο, διαθέτει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης, 1 στις 3 γυναίκες δηλώνει ότι είναι περισσότερο κουρασμένη, σε σύγκριση με το σύντροφό της.

Η άσκηση και τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που θυσιάζονται συχνότερα, λόγω της έλλειψης ενέργειας, όπως δηλώνει το 42% και το 18% αντίστοιχα.

 

Ο ρομαντισμός χρειάζεται ενέργεια…

Η κούραση φαίνεται να αφήνει τα σημάδια της και στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Άνδρες και γυναίκες, σε ποσοστό 72% πιστεύουν ότι η μειωμένη ενέργεια επηρεάζει το ρομαντισμό στη σχέση με τον/την σύντροφό τους.

Στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά τους τρόπους αναθέρμανσης του ρομαντισμού, βρίσκονται οι μικρές αποδράσεις και οι κοινές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο του ζευγαριού, με ποσοστά 70% και 60% αντίστοιχα.

Ωστόσο, ένας στους δύο δηλώνει ότι η περισσότερη ενέργεια, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αισθηματικής τους ζωής.

 

 

Όταν ο χειμώνας μας εξαντλεί…

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, παρουσιάζει όμως αισθητά σημάδια εποχικότητας! Το 44% των γυναικών και το 38% των ανδρών δηλώνουν ότι ο χειμώνας είναι η εποχή στην οποία νοιώθουν συχνότερα τις «μπαταρίες» τους να αδειάζουν.

Δεν προκαλεί επομένως έκπληξη το γεγονός ότι, ενόψει της νέας χρονιάς, το σύνολο σχεδόν των ερωτώμενων (95%) δεσμεύονται να φροντίσουν περισσότερο την προσωπική τους υγεία και ευεξία.

 

Το νέο Centrum σύμμαχος στην προσπάθεια

Η διατήρηση της καλής υγείας και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού, απαιτεί μια επαρκή και ισορροπημένη διατροφή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τις κακές διατροφικές συνήθειες, καθώς και οι τρόποι καλλιέργειας και συντήρησης των τροφίμων σήμερα, ενδέχεται να ελαττώσουν τις περιεχόμενες σε τρόφιμα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Το νέο Centrum, ένα συμπλήρωμα διατροφής, με πλήρη και ισορροπημένη σύνθεση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, μπορεί να γίνει ο σύμμαχός μας, για καλύτερη υγεία και ευεξία στη χρονιά που ξεκινά.

Διαθέτοντας ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, βελτιώνοντας την ενέργεια, την ανοσία, το δέρμα και την προστασία από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης το νέο CENTRUM Select 50+ που απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, συμβάλλει στη ζωτικότητα, την ανοσία, την υγεία των ματιών και των οστών.

 

Το 2011 υπόσχομαι…

Online διαγωνισμός από το Centrum, για μια χρονιά με υγεία, ευεξία και ενέργεια

Με τον online διαγωνισμό «Το 2011 υπόσχομαι να…», που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, το Centrum μας καλεί να δεσμευθούμε για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε τη νέα χρονιά και να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας.

Στην ιστοσελίδα www.To2011YposxomaiNa.gr, γράφουμε τη δική μας υπόσχεση για τη νέα χρονιά και συμμετέχουμε στην κλήρωση, η οποία θα αναδείξει το νικητή του διαγωνισμού.

Ο νικητής/νικήτρια θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Παρίσι και την ευκαιρία να ζήσει μια ρομαντική απόδραση, συντροφιά με το αγαπημένο του/της πρόσωπο.

Φέτος, μπορούμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς, με ισορροπημένη διατροφή, καλύτερη υγεία και περισσότερη ενέργεια.

 

 

*Η έρευνα αγοράς διεξήχθη στην Ελλάδα, από 18/11/2010 έως 29/11/2010, σε δείγμα 500 ατόμων, από την εταιρεία ερευνών BRI (Brown Research International).

Οι έρευνες αγοράς δεν αποτελούν δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για κλινικούς ισχυρισμούς.

 

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την  ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο  χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως  προϊόντα φροντίδας υγείας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την   προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr

#########