Η Novartis Hellas, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, απέσπασε διάκριση στην κατηγορία Bronze στο πλαίσιο του 3ου CR Index.

 

 

Μέσω του CR Index, του πρώτου Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες-αξιολογητές επιθεώρησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις των Επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και την επίδρασή τους στην Κοινωνία,το Περιβάλλον, την Αγορά και στους Εργαζόμενους.

Με βάση τα αποτελέσματα βραβεύθηκαν 17 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, παρουσία Υπουργών και πολιτικών εκπροσώπων. Σύμφωνα με το δείκτη, απονεμήθηκαν βραβεία τα οποία στηρίχτηκαν σε τρία επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Gold, Silver και Bronze.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Arnout Ploos Van Amstel, Πρόεδρος της  Novartis Hellas. Σε δήλωση του ετόνισε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεων της εταιρείας προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από έναν οργανισμό, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με βάση τα διεθνή κριτήρια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που καταφέραμε να διακριθούμε με την πρώτη μας προσπάθεια συμμετοχής στον πολύ απαιτητικό αυτό Δείκτη. H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis, καθώς εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και την Ελλάδα μέσα από ενέργειες που βασίζονται στους άξονες της μέριμνας για τους ασθενείς, της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, της επιχειρηματικής δεοντολογίας, του ανθρώπινου δυναμικού της και της προστασίας του περιβάλλοντος. Με όλες μας τις δυνάμεις προσφέρουμε στον τομέα που καθημερινά υπηρετούμε μέσα από δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τους την προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους οι: Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Τσέκος, Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος και Στέργιος Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Real Media A.Ε., ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Corporate Responsibility Institute

Το Corporate Responsibility Institute (Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, www.cri.org.gr) είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει αναλάβει σε συνεργασία με το BITC (Business in the Community) την αποκλειστική εκπροσώπηση του CR Index στην Ελλάδα. Στόχος  του είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης και σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ με βάση τα διεθνή κριτήρια.

Στόχος των δράσεων του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης είναι η περαιτέρω εδραίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και η τοποθέτηση των ελληνικών εταιρειών στον παγκόσμιο χάρτη εκείνων που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

 

 

Corporate Responsibility Index & Business in the Community

Το BITC, υπό την προεδρία του Πρίγκιπα της Ουαλίας, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και υποστηρίζει εδώ και 26 χρόνια κορυφαίους οργανισμούς και επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να ενσωματώσουν καλές πρακτικές στις λειτουργίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει το CR Index, το οποίο αποτελεί Εθνικό Δείκτη και κορυφαίο σημείο αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων ως προς τις επιδόσεις τους στον τομέα της ΕΚΕ και πιο συγκεκριμένα στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: Εργαζόμενοι, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά.

 

 

 

 

Novartis και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis.

Στη Νοvartis, οι 4 πυλώνες της Κοινωνικής Ευθύνης είναι:

–          Οι ασθενείς

–          H επιχειρηματική δεοντολογία

–          Οι Άνθρωποι μας και οι κοινωνίες στις οποίε λειτουργούμε

–          Η μέριμνα για το περιβάλλον

Η εταιρεία έχει συνυπογράψει το Οικουμενικό Σύμφωνο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δεσμευόμενη στις 10 διεθνώς αποδεκτές αρχές που αφορούν στη στήριξη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η Novartis είναι η πρώτη εταιρεία την Ευρώπη στην οποία απονεμήθηκε το Αριστείο Εταιρικής Φιλανθρωπίας (Excellence in Corporate Philanthropy Award) σε αναγνώριση της κοινωνικής αλληλεγγύης της προς εκατομμύρια απόρους ασθενείς παγκοσμίως.

Το 2010, 85,5 εκατομμύρια ασθενείς σε όλον τον κόσμο επωφελήθηκαν από προγράμματα της Novartis αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρωτοβουλίες αυτές ποικίλλουν από δωρεά φαρμάκων και ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση παραμελημένων παθήσεων όπως η ελονοσία, η φυματίωση και η λέπρα σε αναπτυσσόμενες χώρες έως προγράμματα αρωγής ασθενών, τα οποία βοηθούν καρκινοπαθείς ώστε να λαμβάνουν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, εορτάζεται παγκοσμίως η επέτειος της ημέρας της ίδρυσης της Novartis με ενέργειες αφιερωμένες στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» προς τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας. Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά, και άλλους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μιας ζεστής αγκαλιάς, ενός γλυκού χαμόγελου.

#########