Είμαστε αναγκασμένοι να διαψεύσουμε ένα ακόμα δημοσίευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως και ο ίδιος ο συντάκτης του διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ’ μετά από πρόσκληση του Διοικητή κου Ν. Φαλδαμή.Οι συνθήκες σε ότι αφορά τη φροντίδα των νεογνών πολύ πριν το σημερινό δημοσίευμα είχαν αλλάξει

.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνθήκες σε επίπεδο υποδομών, έγνοιας, φροντίδας και προσπάθειας του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Μαιευτικού προσωπικού είναι ισάξια και καλύτερη από το οποιοδήποτε ιδιωτικό κέντρο. Δημοσιεύματα αυτού του τύπου που απαξιώνουν το ΕΣΥ και τα Δημόσια Μαιευτήρια εξυπηρετούν μόνο όσους θέλουν να στρέψουν τον κόσμο στα ιδιωτικά κέντρα. Ο κόσμος όμως καθημερινά δείχνει την εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα.

Έχουμε ξεκινήσει πολύ πριν το δημοσίευμα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος των εγκαταλελειμμένων παιδιών στην 1η ΥΠΕ. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κατάπτυστο και ψευδές. Δημιουργεί εσφαλμένες ‘εικόνες’ και εντυπώσεις σχετικά με την περίθαλψη και την φροντίδα των βρεφών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα που έχουν βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας των Νεογνολογικών Τμημάτων. Αυτές οι φωτογραφίες δεν γνωρίζουμε πότε, από ποιους, πού και με ποιό σκοπό έχουν αποτυπωθεί. Οπωσδήποτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες από το Νοσοκομείο ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ’ από 11 εγκαταλελειμμένα βρέφη παραμένουν 8 σε άριστες συνθήκες, με προοπτική τις επόμενες ημέρες να παραμείνουν 5, στο Νοσοκομείο ‘ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ’ από 10 βρέφη παραμένουν 4, στο Νοσοκομείο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ από 10 παιδιά παραμένουν 6 και στο Νοσοκομείο ‘Αγία Σοφία’ από 28 παιδιά παραμένουν 18.

Από τα Νοσοκομεία δεν λείπουν ούτε υλικά ούτε και κλίνες, άλλωστε λίγες μόνο ημέρες πριν το δημοσίευμα διαπιστώθηκαν παρακαταθήκες πανάκριβου υλικού σε γειτονικό Νοσοκομείο. Για μας στην περίοδο κρίσης που βιώνουμε ως χώρα, φροντίζουμε όσο ποτέ άλλοτε να μην λείπει τίποτα από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ευθύνης μας.

Διοικητής 1ης ΥΠΕ

Άρης Μουσιώνης

#########