Την πρωτοφανή αναξιοπιστία,  της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ  και την απαράδεκτη αντιμετώπιση εκ μέρους της ,των θεσμικών οργάνων, των γιατρών ,καταγγέλλει το  Δ.Σ του ΙΣΑ.Kαθίσταται πλέον προφανές ότι οι εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ,  σκόπιμα δίνουν ψευδείς υποσχέσεις προς το ιατρικό σώμα ,για μελλοντική ελεύθερη πρόσβαση, στο σύστημα συνταγογράφησης, ενώ δεν σκοπεύουν να το πράξουν.Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Παμπελοποννησιασιακού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής ,ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης ,δήλωσε  ότι δεν προτίθεται να εκχωρήσει το δικαίωμα  της συνταγογράφησης ,σε μη συμβεβλημένους, με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

 

Ωστόσο ,λίγες ημέρες νωρίτερα ,ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είχε δεσμευθεί για το αντίθετο ,στους εκπροσώπους του ΙΣΑ και μάλιστα τους έδωσε σχετική απόφαση που ελήφθη  από το Δ.Σ  του ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με την οποία εκχωρείτο το δικαίωμα, της  ελεύθερης συνταγογράφησης .

Στην ίδια εκδήλωση ,όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ο κ. Βουδούρης επέδειξε αυταρχική, προσβλητική και  απαξιωτική συμπεριφορά ,φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ν απειλήσει ,τα μέλη του θεσμικού οργάνου των γιατρών.

Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά ,την πολιτική επιλογή ,του αποκλεισμού από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, των μη συμβεβλημένων ,με τον ΟΠΑΔ/ΕΟΠΥΥ ιατρών.

Δεν μπορεί να καλούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιαίτερα οι νέοι ιατροί να καλύψουν την πλήρη αδυναμία του ταμείου να καταβάλει στους ασφαλισμένους του ,το σύνολο των παροχών που δικαιούνται ,στα πλαίσια ενός συστήματος ,ελεύθερης επιλογής ιατρού. Εξάλλου, ουδείς μπορεί να πιστέψει στην αποτελεσματικότητα ,αυτού του σκληρού και άδικου μέτρου, για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ,ν  αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με άλλους  Ιατρικούς Συλλόγους, να συγκληθεί έκτακτη συγκέντρωση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων , της χώρας ,για την λήψη αποφάσεων, με σκοπό τη συντονισμένη αντίδραση, κατά της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας ,δεδομένης της επιχειρούμενης εφαρμογής του πλέον πρόχειρου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Είμαστε αποφασισμένοι, να στείλουμε στην πολιτική ηγεσία ,ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι οι ιατροί ανά την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψουμε την επαγγελματική και επιστημονική απαξίωση μας και δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

#########