Σε μια συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, στον οποίο καταλογίζεται το βάρος της φαρμακευτικής δαπάνης ( παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μόνο ένα ποσοστό 7% της δαπάνης της Υγείας, αναλογεί στους φαρμακοποιούς) , έρχεται τώρα το Μνημόνιο 2  κυβέρνησης – Τρόικας, που τα βάζει και πάλι με τους φαρμακοποιούς! Στη σελίδα 120 του Μνημονίου, αναφέρεται πως «Η Κυβέρνηση καταργεί την αγορανομική διάταξη 40 προκειμένου να αποφύγει την κράτηση του 4‰ επί της χονδρικής της τιμών, υπέρ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου».

 

To ΛΑΘΟΣ είναι ότι η κράτηση αυτή  ΔΕΝ επιβαρύνει τους πολίτες-ασφαλισμένους ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέρμα στα ψέματα!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι :

Η κράτηση του 4‰, επιβαρύνει – όπως φαίνεται και από οποιοδήποτε τιμολόγιο – αποκλειστικά και μόνο τον φαρμακοποιό. Με την κράτηση αυτή τροφοδοτείται ο θεσμοθετημένος κοινωνικός Λογαριασμός Εξόδου από το επάγγελμα, (εφάπαξ ποσό) όταν οι φαρμακοποιοί συνταξιοδοτούνται. Κάτι που συμβαίνει και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Η συνεχής αναφορά στο θέμα αυτό  είναι προφανώς αποτέλεσμα παραπληροφόρησης των υπουργών και της Τρόικας από «καλοθελητές» που αποβλέπουν το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό να μετατραπεί σύντομα σε «εμπόρευμα» με κέρδος.

#########