BOTOX – VISTABEL – DYSPORT
To BOTOX-VISTABEL είναι φυσική και καθαρή πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης. Η αγωγή γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό και περιλαμβάνει μια σειρά από μικροσκοπικές εγχύσεις.Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη μιας και η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι η  λεπτότερη και η αίσθηση που αφήνει είναι ένα στιγμιαίο τσίμπημα  όπως το τσίμπημα εντόμου. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια. Το χαμηλό κόστος του δικαίως την κάνει την πιο διαδεδομένη αγωγή παγκοσμίως.

 

Είναι ασφαλές ?

Το BOTOX-VISTABEL χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερες δόσεις  στην οφθαλμολογία νευρολογία και άλλες ειδικότητες για περισσότερο από 15 χρόνια με σκοπό , τη θεραπεία μυϊκών παθήσεων και δυσλειτουργιών. Το φάρμακο έχει εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) , από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).  Μπορεί να επιβεβαιωθεί κατηγορηματικά ότι είναι μια πολύ ασφαλής θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε ποιες περιοχές γίνεται ?

Όπως προαναφέραμε, το BOTOX-VISTABEL θεραπεύει τις ρυτίδες έκφρασης όπου αυτές με την σειρά τους διακρίνονται στις στατικές ρυτίδες και τις δυναμικές. Οι στατικές ρυτίδες είναι οι ρυτίδες που διακρίνονται ακόμα και όταν το πρόσωπο είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Οι δυναμικές ρυτίδες διακρίνονται μέσω της έκφρασης του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυναμικές ρυτίδες μετατρέπονται σε στατικές. Η δράση του BOTOX-VISTABEL οδηγεί στην μείωση του βάθους αλλά και στη σταδιακή λείανση των στατικών ρυτίδων ενώ επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους όταν είναι ακόμα στο στάδιο των δυναμικών.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω τη θεραπεία με BOTOX-VISTABEL ?

Δεν υπάρχει η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσετε τη θεραπεία με BOTOX-VISTABEL. Συστήνεται βέβαια η αγωγή να ξεκινάει όταν πρωτοεμφανίζονται τα δείγματα ρυτίδων. Οι παραπάνω, εξαρτώνται από την ποιότητα του δέρματος, τους μύες του προσώπου αλλά και από εξωγενείς παράγοντες όπως η ρύπανση , η έκθεση στον ήλιο και η φύση της εργασίας. Γι΄ αυτό η προληπτική θεραπεία είναι η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της νεότητας.

Θα φανεί φυσικό ?

Η αγωγή με BOTOX-VISTABEL δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά ούτε επηρεάζει την εκφραστικότητα του. Η δράση του φαρμάκου είναι σταδιακή και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 7-10 ημέρες. Μετά την θεραπεία το μόνο που θα προδίδει την αγωγή είναι αχνές κοκκινίλες στα σημεία έγχυσης  για 10-15 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ ?

Η αγωγή με BOTOX-VISTABEL δεν έχει περιορισμούς. Συνήθως χρειάζονται 3-4 θεραπείες κατά μέσο όρο αλλά αυτό βέβαια διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η επανειλημμένη εφαρμογή της θεραπείας παρατείνει την διάρκεια των αποτελεσμάτων καθώς οι μυς ατροφούν ελαφρά.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ?

Η δράση του φαρμάκου είναι παροδική και διαρκεί 4-6 μήνες ενώ η αγωγή μόλις 10 λεπτά. Ο έμπειρος ιατρός θα κρίνει την συχνότητα αλλά και τα σημεία στα οποία θα γίνει η έγχυση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό ενώ σε περίπτωση ενόχλησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα.

Αν αποφασίσω να σταματήσω τη θεραπεία μου με BOTOX-VISTABEL θα υπάρξει ορατό πρόβλημα ?

Με την διακοπή της αγωγής και την παρέλευση του φαρμάκου, οι μύες αρχίζουν να επανακτούν την κινητικότητα τους πλήρως, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να επανέρχεται στην προ της θεραπείας κατάσταση του.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται η θεραπεία με BOTOX-VISTABEL ?

Για προληπτικούς λόγους καλό είναι να αποφεύγεται η θεραπεία σε εγκύους και στην περίοδο επιλοχίας ώστε να μην υπάρξει σύνδεση επιπλοκής με τη δράση του φαρμάκου. Επίσης η θεραπεία μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη αγωγή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υαλουρονικό Οξύ (RESTYLANE, JUVEDERM)

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι απόλυτα συμβατό με τον οργανισμό. Η παρασκευή του γίνεται συνθετικά και όχι από την επεξεργασία ζωϊκών προϊόντων ενώ στο εμπόριο κυκλοφορεί υπό την μορφή γέλης (gel). Πρόκειται για ένα δομικό συστατικό του δέρματος που ενώ μεν η ύπαρξή του είναι φυσιολογική σε όλους μας, η παρουσία του δε μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι η διαδικασία ?

Πρόκειται για ένα υλικό που ενίεται αμέσως του δέρματος με λεπτότατες βελόνες με σκοπό να εξαφανίσει τις λεπτές ή τις βαθιές ρυτίδες της επιφάνειας του δέρματος καθώς και να βελτιώσει τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά (μήλα), τον όγκο των χειλιών, τις ατροφίες ή την εμφάνιση των ουλών. Δεν απαιτούνται τεστ ευαισθησίας ενώ η όλη διαδικασία δεν επιφέρει σχεδόν καθόλου πόνο χάρη στην χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Η εφαρμογή της θεραπείας αυτής γίνεται εύκολα μέσα σε 30 λεπτά και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα – απαλότερη και πιο νεανική εμφάνιση του προσώπου σε λίγο χρόνο και με μεγάλη ασφάλεια.

Η σωστή θεραπεία για ΕΣΑΣ !

Με την βοήθεια του προσωπικού σας γιατρού θα καθοριστεί το πρωτόκολλο τις θεραπείας που αφορά τις προσωπικές σας ανάγκες, με βάση πάντα την ηλικία, την γενετική κατάσταση του δέρματος αλλά και το βάθος των ρυτίδων του δέρματός σας. Είναι εξίσου σημαντικό να εντοπιστούν οι περιοχές του προσώπου σας στις οποίες μπορεί να εφαρμοσθεί η θεραπεία όπως και να συζητήσετε με τον γιατρό σας τι ακριβώς περιμένετε μετά από κάθε εμφύτευση.

Πολυγαλακτικό Οξύ (SCULPTRA – NEW FILL)

Ένας φυσικός ενεργοποιητής κολλαγόνου, υλικό το οποίο χρησιμοποιείται και για την κατασκευή των απορροφήσιμων ραμμάτων.

Ποια είναι η διαδικασία ?

Το υλικό αυτό ενίεται στο δέρμα βαθύτερα στον υποδόριο ιστό με λεπτές βελόνες, με την χρήση τοπικής κρέμας. Και σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτούνται τεστ ευαισθησίας. Για την εφαρμογή της θεραπείας χρειάζονται 3 – 4 συνεδρίες και το αποτέλεσμα επέρχεται σταδιακά. Τέλος, το υλικό μετά την τοποθέτησή του απορροφάται σιγά σιγά από τον οργανισμό και αποδομείται μέσα σε διάστημα αρκετών μηνών (12 – 15).

 

 

Ιωάννης Πέρος

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών , Διδάκτωρ Πανεπιστημίου MARBURG

Ειδικεύμενος στη Δερματολογική Κλινική Πανεπιστημιου Μονάχου

#########