Οι εταιρίες MSD (Merck για τις χώρες της Αμερικής και του Καναδά) και ΒΙΑΝΕΞ ανακοινώνουν την αναδιάταξη και χρονική επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας τους, δημιουργώντας μια νέα εποχή και για τις δύο εταιρείες.Η ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας έρχεται σε συνέχεια των διαδικασιών συγχώνευσης μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών ΜSD και Schering-Plough και την ίδρυση της MSD Hellas (η οποία διαδέχθηκε την Schering – Plough Hellas) πριν 12 μήνες, ως συνέπεια της παγκόσμιας συγχώνευσης.

 

 

Η νέα συνεργασία εγκαινιάζει μια νέα δυναμική βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, αποδίδοντας το δέοντα σεβασμό και αναγνώριση της μακροχρόνιας και απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της MSD και της ΒΙΑΝΕΞ ήδη από το 1983.

Ειδικότερα, με βάση τη νέα συμφωνία :

 

  • Η MSD Hellas θα έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης,  διανομής και πωλήσεων της πλειοψηφίας του χαρτοφυλακίου των νοσοκομειακών  και εξειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και των προϊόντων ανοσολογίας και γονιμότητας της  MSD.

 

  • Η ΒΙΑΝΕΞ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης, διανομής και πωλήσεων των κυκλοφορούντων προϊόντων στις θεραπευτικές κατηγορίες της  οστεοπόρωσης, της αντιμετώπισης του πόνου, της υπέρτασης και της  οφθαλμολογίας.

 

  • H MSD Hellas και η ΒΙΑΝΕΞ θα προωθήσουν από κοινού συγκεκριμένα κυκλοφορούντα φαρμακευτικά προϊόντα στις θεραπευτικές κατηγορίες της αντιμετώπισης της αθηροσκλήρωσης, του διαβήτη, και των αναπνευστικών και αλλεργικών παθήσεων. Επίσης, και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην από κοινού προώθηση επιλεγμένων νέων προϊόντων που αναμένεται να εγκριθούν στο μέλλον, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη ευθυγράμμιση των στρατηγικών προτεραιοτήτων για τις διοικήσεις και των δύο ομίλων.

 

 

Η νέα αυτή συμφωνία σφραγίζει την πλήρη ανάπτυξη της MSD, δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας παγκοσμίως, στη χώρα μας βελτιώνοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες. Με βάση το σύνολο των πωλήσεων των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της MSD και της ΒΙΑΝΕΞ και τις αναμενόμενες κυκλοφορίες νέων προϊόντων τους, η MSD αποσκοπεί στο να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στη χώρα μας.

 

Παράλληλα, η ΒΙΑΝΕΞ εκπληρώνει την στρατηγική ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της και θα έχει σημαντικά οφέλη που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συν-προώθησης νέων προϊόντων της MSD.

 

Η νέα συμφωνία επιδιώκει να εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου επιστημονική και εκπαιδευτική  υποστήριξη των εξωτερικών συνεργατών-πελατών και των δύο εταιρειών, βασιζόμενη στα ειδικότερα πλεονεκτήματα και δεξιότητες της κάθε μιας. Επιπλέον, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων στην ενημέρωση και διανομή των προϊόντων της MSD στη χώρα μας.

 

Η MSD και  η ΒΙΑΝΕΞ δεσμεύονται για συνεχή επένδυση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και το ελληνικό σύστημα υγείας, καθώς και για ουσιαστική συμβολή την ευημερία και υγεία του ελληνικού πληθυσμού, παρά τις αντιξοότητες του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος.

 

«Η στρατηγική αυτή συμφωνία αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της πολυετούς (ήδη από το 1983) συνεργασίας της ΒΙΑΝΕΞ με την MSD», δήλωσε ο κος Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, τονίζοντας ότι «έχουμε μια ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία, την οποία επεκτείνουμε στο μέλλον, δίνοντας νέα προοπτική για τους εργαζομένους μας και νέα δυναμική στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων. Η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, δίνοντας το παράδειγμα ότι η σοβαρή δουλειά και ο επαγγελματισμός δίνουν τη δυνατότητα για επωφελείς και βιώσιμες συμφωνίες ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτές που διανύουμε σήμερα».

Ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε επίσης τα εξής : «H διοίκηση και το management team του Ομίλου μας με την νέα αυτή συμφωνία τηρούν την δέσμευση του για στρατηγική συνεχούς ενδυνάμωσης του ηγετικού brand της ΒΙΑΝΕΞ σε περιόδους κρίσιμους για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Διαρκής μας επιδίωξη αποτελεί η ανάπτυξη και διανομή νέων προϊόντων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των ασθενών» .

 

Ο κος Cyril Schiever, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Hellas, αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία κι επισήμανε ότι: «Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της MSD στην Ελλάδα, η συμφωνία αυτή έρχεται να προσδώσει μια νέα δυναμική για την MSD Hellas. H MSD η 2η μεγαλύτερη εταιρία διεθνώς στοχεύει να καταστεί η 3η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η MSD έχει να επιδείξει μακρά παράδοση στην ανακάλυψη νέων και καινοτόμων θεραπειών που έχουν αλλάξει την ιατρική και σώζουν ανθρώπινες ζωές. Η εταιρεία μας επιδιώκει να διευκολύνει την διαθεσιμότητα αποτελεσματικών και καινοτόμων φαρμάκων στους Έλληνες ασθενείς και να συνεισφέρει στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της Ελληνικής υγειονομικής κοινότητας. Ταυτόχρονα με τη συμφωνία αυτή επεκτείνουμε το εύρος των δραστηριοτήτων μας, εξασφαλίζουμε την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων στην εταιρεία μας και προσδοκούμε να δημιουργήσουμε και νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να είναι απόλυτα επιτυχημένη στο μέλλον προς   όφελος των ασθενών και της Ελληνικής Οικονομίας».

 

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου, ενώ σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να τεθεί έως το Σεπτέμβριο του 2011, καθώς είναι αναγκαία η έκδοση εγκριτικών αποφάσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

 

 

Σχετικά με τη BΙΑΝΕΞ

Με την αντίληψη του πρωτοπόρου και τη συναίσθηση της ευθύνης για την προσφορά της στον τομέα της Υγείας, η ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται στην κορυφή της Βιομηχανίας Φαρμάκων στην χώρα μας και μεταξύ των πλέον δημιουργικών εταιρειών στην Ελλάδα. Με υπερηφάνεια για την Ελληνική της καταγωγή και με διάπλατους ορίζοντες που βλέπουν προς όλο τον κόσμο η ΒΙΑΝΕΞ λειτουργεί δίνοντας προτεραιότητες στις αξίες, από την επιχειρηματική της δραστηριότητα μέχρι την κοινωνική της παρουσία. Οι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, και η συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού της, επιτρέπουν στην ΒΙΑΝΕΞ να παράγει, εισάγει, συσκευάζει, να προωθεί και διανέμει περισσότερες από 200 φαρμακοτεχνικές μορφές προϊόντων. Η ΒΙΑΝΕΞ λειτουργεί στην Ελλάδα με τη σημερινή της επωνυμία ως ανώνυμη εταιρεία από το 1971 και απασχολεί συνολικά πάνω από 1.100 άτομα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vianex.gr

Σχετικά με την MSD

Η MSD σήμερα είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εργάζεται εντατικά ώστε ο κόσμος να είναι καλά. Η MSD (ή Merck για την Αμερική και τον Καναδά) αποτελεί εμπορική επωνυμία της Merck & Co Inc., και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Whitehouse Station, New Jersey, U.S.A. Μέσω των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μας, των εμβολίων, των βιολογικών θεραπειών, των καταναλωτικών προϊόντων και των προϊόντων κτηνιατρικής χρήσης, συνεργαζόμαστε με τους καταναλωτές και διεξάγουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα σε περισσότερες από 140 χώρες με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στο χώρο της υγείας. Καταδεικνύουμε επίσης τη δέσμευσή μας για αυξημένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη μέσω της υλοποίησης εκτεταμένων προγραμμάτων πρόσβασης, ενίσχυσης των πολιτικών υγείας καθώς και των συνεργασιών μας.   Η MSD λειτουργεί στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2010.

#########