«Το αίμα είναι ζωή και τελειώνει» είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας για την προσφορά αίματος που ξεκίνησε η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη φέτος στις 14 Ιουνίου.

 

 

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, υλοποιήθηκε δράση με τη συμμετοχή κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού, η οποία έλαβε χώρα στο πολιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Το παρών έδωσαν κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί, οι οποίοι έδωσαν αίμα και ενημερώθηκαν για τη σημασία της προσφοράς αίματος, αναλαμβάνοντας να «μεταγγίσουν» το μήνυμα αυτό στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

 

Όπως χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Ευστάθιος Τσαλίκης, Πρόεδρος της ΡΕΑ: «Σχεδιάσαμε τη συγκεκριμένη δράση, λαμβάνοντας υπόψη μια μείζονα ανάγκη που έχουν πολλοί από τους συνανθρώπους μας. Αγκαλιάζουμε την εθελοντική αιμοδοσία γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι δέκα λεπτά από τον χρόνο μας αρκούν για να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος.

#########