Συνεχίζεται χωρίς αιδώ η διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Το Υπουργείο Υγείας, διάφοροι σύμβουλοι και αρμόδιοι της κυβέρνησης, εξακολουθούν να στοχοποιούν ως πηγή αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών το φαρμακείο.

 

Ξεχνούν ηθελημένα ότι ο φαρμακοποιός δεν συνταγογραφεί, όπως επίσης και το ότι τα τελευταία χρόνια που αυξήθηκε ιλιγγιωδώς η φαρμακευτική δαπάνη, δεν αυξήθηκε ούτε στο ελάχιστο το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αλλά αντίθετα μειώθηκε. Ξεχνούν επίσης, ότι η φαρμακευτική δαπάνη είναι μόνο το 10% της συνολικής υγειονομικής δαπάνης, και αφήνουν το υπόλοιπο 90% στο απυρόβλητο.

 

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μια κατάσταση παραλογισμού και φοροεισπρακτικής επιδρομής. Τελευταίο τραγελαφικό γεγονός, που ξεπερνά κάθε φαντασία είναι το εξής: οι φαρμακοποιοί πηγαίνουν στις ΔΟΥ για να πάρουν φορολογική ενημερότητα και εκεί αντιμετωπίζουν την άρνηση των εφοριακών, διότι όπως ισχυρίζονται υπάρχει νόμος, ο οποίος αναφέρει ότι εάν δεν πληρώσεις κάθε οφειλή προς το Δημόσιο, ακόμα και αν δεν έχει λήξει αλλά είναι με διακανονισμό, όπως ορίζει ο νόμος, δεν εκδίδεται φορολογική ενημερότητα ώστε να μην μπορείς να εισπράξεις τα χρήματα σου από τα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλ. το κράτος), χρωστά μήνες ολόκληρους στους φαρμακοποιούς. Δηλαδή, με λίγα λόγια σου λένε «πλήρωσε αυτά που δεν χρωστάς για να πάρεις αυτά που σου χρωστούν».

Η πλήρης κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

 

Από την άλλη μεριά, συνεχίζονται οι χαριστικές πράξεις της κυβέρνησης προς τους βιομηχάνους και το χονδρεμπόριο, δίνοντας τους την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους. Τελευταία χαριστική πράξη, η νέα αγορανομική διάταξη, που απαγορεύει τις εκπτώσεις από το χονδρεμπόριο και τη βιομηχανία προς τα φαρμακεία. Είναι απαράδεκτο και εκτός πάσης λογικής να απαγορεύεται αυτό που επιτρέπεται σε όλη την Ευρώπη και που δεν επιβαρύνει, ούτε στο ελάχιστο, τη λιανική τιμή του φαρμάκου και συνεπώς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την έκπτωση που καταργήθηκε προς τα φαρμακεία ποιος την καρπώνεται, αφού η λιανική τιμή παρέμεινε ίδια; Η βιομηχανία ασφαλώς και το χονδρεμπόριο. Γιατί τέτοια εύνοια σε αυτούς που έχουν μάθει πάντα να κερδίζουν και ποτέ να προσφέρουν;

 

Ένα μεγάλο εύγε στη «Σοσιαλιστική» Κυβέρνηση της χώρας, που με τα λόγια προστατεύει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ασφαλισμένους, αλλά με τα έργα προστατεύει τους βιομηχάνους, τα μεγάλα κεφάλαια και όλους αυτούς που κερδίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα απαιτούν από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα (ειδικά φάρμακα που αφορούν καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.λπ.), ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσουν μετά από μήνες.

 

Μετά τιμής,

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος                                                             Ηλίας Γιαννόγλου

#########