Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου, ανέστειλε την κινητοποίησή προς τον ΟΠΑΔ (Δημόσιο), βασιζόμενη  στις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας αλλά και στις υποσχέσεις του Προέδρου του ΟΠΑΔ, κ. Σουλιώτη.

 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνταξιούχους, στους έχοντες πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, αλλά και στον Ελληνικό Λαό, δώσαμε ικανό χρόνο σε όσους υποσχέθηκαν τις πληρωμές μας ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, 18 Απριλίου 2011, για διαφόρους γραφειοκρατικούς και άλλους λόγους που δεν μας αφορούν, οι δεσμεύσεις έχουν παραμείνει δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις χωρίς ανταπόκριση.

 

Παρόλο που πράγματι υπάρχουν κάποια χρήματα στον ειδικό κωδικό του ΟΠΑΔ, που αφορούν τις πληρωμές των φαρμακείων για τις συνταγές που εκτελέστηκαν 2011 και μόνο, από τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί ελάχιστα στους δικαιούχους που είναι τα μέλη μας. Το μέλλον των πληρωμών μας, εμφανίζεται δυσοίωνο, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για το 2010 παραμένουν απλήρωτα και για αυτό ουδεμία ευθύνη φέρουν οι φαρμακοποιοί και οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ. Ακόμα και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, που αφορούν σοβαρότατες παθήσεις, παραμένουν απλήρωτα κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα πληρώνονται άμεσα στους φαρμακοποιούς.

 

Αρκετά μέλη μας δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, απέναντι στους δανειστές τους (τράπεζες) και στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

  • Καλούμε όλους τους αρμοδίους που έβγαιναν στα ΜΜΕ καταγγέλλοντας τους φαρμακοποιούς «ότι διακρίνονται από αναλγησία και πολιτική σκοπιμότητα» να δικαιολογήσουν σήμερα αυτά που έλεγαν τότε.
  • Καλούμε όσους δημοσιογράφους κατηγορούσαν τους φαρμακοποιούς ότι «δεν έχουν τσίπα» να μας απαντήσουν, εάν τελικά αυτό ισχύει σήμερα για εμάς ή για αυτούς που τα έλεγαν!
  • Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να δικαιολογήσει την άρνησή του να συμψηφίσουμε ΦΠΑ και φόρους των μελών μας, με αυτά που χρωστάει εκείνο σε εμάς, που είναι σαφώς περισσότερα.

 

Η υποκρισία, το ψέμα και η παραπληροφόρηση έχει κάποτε ένα τέλος. Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Από την 1η Μαΐου 2011, τα μέλη του Φ.Σ.Α. θα σταματήσουν επ’ αόριστο να πιστώνουν τον ΟΠΑΔ, εάν μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 δεν έχουν υλοποιηθεί όσα υπεσχέθησαν ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ, με περισσή βιασύνη, χωρίς να έχουν λύσει γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί κανένα μέλος αλλά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ποιοι ευθύνονται για την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν και είναι γνωστό. Κάποιοι προσπάθησαν να τα ρίξουν στους φαρμακοποιούς. Στάθηκαν άτυχοι και τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού. Γιατί υπάρχει και η παροιμία η οποία λέει ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                      ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

#########