Την Παρασκευή 6 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Novartis, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis. Η ημέρα αυτή είχε μια ξεχωριστή σημασία αυτή τη φορά καθώς η  εταιρία γιορτάζει, φέτος, τα 15 χρόνια από τη δημιουργία της, ενώ το 2011 αποτελεί Παγκόσμιο Έτος Εθελοντισμού.

 

 

Εξοπλισμένοι με αθλητική διάθεση και αμφίεση, προσήλθαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό με σκοπό να προσφέρουν εθελοντική εργασία, βοηθώντας στην προετοιμασία του προγράμματος εθελοντισμού των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 που θα πραγματοποιηθούν εφέτος στη χώρα μας.

 

Την ημέρα άνοιξε ο  Πρόεδρος της Novartis Hellas κ. Arnout Ploos Van Amstel, ο οποίος ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για την ευκαιρία που έδωσε στο σύνολο των εργαζομένων να απασχοληθούν σε ποικίλες εθελοντικές εργασίας, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτή την μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση, καθώς επίσης και στην ελληνική αποστολή των αθλητών Special Olympics.

Από την πλευρά των Special Olympics η Πρόεδρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics AΘΗΝΑ 2011 κ. Μαρία Φαγογένη, ευχαρίστησαν την Novartis και τους εργαζομένους για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν για τη διοργάνωση των Αγώνων, ενώ παρέδωσαν στον Πρόεδρο αναμνηστική τιμητική πλακέτα.

 

Οι περίπου 400 εργαζόμενοι της εταιρείας, βοήθησαν στην ταξινόμηση των στολών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια των αγώνων, στην διαμόρφωση των γραφείων, στην ταξινόμηση εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος εθελοντισμού, στην τοποθέτηση επιδαπέδιων σημάνσεων, στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου ενώ παράλληλα δημιούργησαν ζωγραφικά έργα, τα οποία ακολούθως τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων στο Ελληνικό. Κατά την διάρκεια των εργασιών παρόντες ήταν  και οι αθλητές της ελληνικής αποστολής, οι οποίοι ενέπνευσαν και παρότρυναν τους εθελοντές ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία όλες οι εργασίες. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ αθλητών και εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου νικητές αναδείχθηκαν -με διαφορά ψυχής- οι αθλητές Special Olympics Hellas.

#########