Η Merck, γνωστή και ως MSD εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε σύναψη συμφωνιών με τη Roche, μέσω των θυγατρικών τους, με στόχο τη βελτίωση της θεραπείας της διάγνωσης και της ενημέρωσης σχετικά με τη χρόνια ηπατίτιδα C (Hepatitis C Virus ) στις αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές.

 

 

Επιπλέον οι ερευνητές και των 2 εταιριών θα συνεργαστούν για να διερευνήσουν νέους συνδυασμούς φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο προκειμένου να επισπεύσουν τη διαθεσιμότητα πιθανών νέων θεραπευτικών σχημάτων για τους ασθενείς με HCV.

 

Σύμφωνα με τους όρους των μη αποκλειστικών συμφωνιών, η Roche θα προωθεί την μποσεπρεβίρη στους γιατρούς ως τμήμα ενός τριπλού σχήματος συνδυασμένης θεραπείας συνδυασμού, αρχίζοντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Merck και η Roche θα συνεργαστούν για να εκπαιδεύσουν γιατρούς και ασθενείς σχετικά με την ηπατίτιδα C, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης. Οι εταιρείες εργάζονται επίσης από κοινού για να επεκτείνουν τη συμφωνία και σε άλλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως.

 

“Οι συμφωνίες αυτές υπηρετούν τον κοινό στόχο και των δύο εταιρειών για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας για τους ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C,” δήλωσε ο Adam H. Schechter, Executive Vice President and President, Global Human Health της Merck. “Η ηπατίτιδα C συχνά περνάει απαρατήρητη για πολλά χρόνια. Δουλεύοντας μαζί, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς  εκπαίδευση σχετικά με την ασθένεια, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης χρήσης της μποσεπρεβίρης.”

 

«Η τριπλή θεραπεία συνδυασμού για την ηπατίτιδα C σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται αυτή η νόσος”, δήλωσε ο Pascal Soriot, Roche Pharmaceuticals Division, Chief Operating Officer. «Η χρήση αυτών των φαρμάκων σε συνδυασμό προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία των ασθενών. H Roche θα συνεργαστεί με τη Merck για να παρέχει στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση της Ηπατίτιδας C. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης για την ανάπτυξη βελτιωμένων θεραπειών για αυτή τη σοβαρή ασθένεια. “

Η δέσμευση της εταιρείας MSD για την εξέλιξη της θεραπείας κατά της ηπατίτιδας

Η εταιρεία MSD, δεσμεύεται να συνεχίσει να προάγει τη σημαντική κληρονομιά της στο πεδίο της ιογενούς ηπατίτιδας, να εφευρίσκει, να αναπτύσσει και να διανέμει εμβόλια και φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας. Στην περίπτωση της ηπατίτιδας C, οι ερευνητές της εταιρείας ανέπτυξαν την πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία κατά του ιού της χρόνιας ηπατίτιδας C το 1991 και την πρώτη συνδυαστική θεραπεία το 1998. Εκτός από τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τη μποσεπρεβίρη, οι ερευνητές στρέφουν τις προσπάθειές τους προς την ανακάλυψη νέων, καινοτόμων και από του στόματος χορηγούμενων φαρμάκων για τη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας.

Σχετικά με την MSD

Η MSD σήμερα είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εργάζεται εντατικά ώστε ο κόσμος να είναι καλά. Η MSD (ή Merck για την Αμερική και τον Καναδά) αποτελεί εμπορική επωνυμία της Merck & Co., Inc., και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Whitehouse Station, New Jersey, U.S.A. Μέσω των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μας, των εμβολίων, των βιολογικών θεραπειών, των καταναλωτικών προϊόντων και των προϊόντων κτηνιατρικής χρήσης, συνεργαζόμαστε με τους καταναλωτές και διεξάγουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα σε περισσότερες από 140 χώρες με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στο χώρο της υγείας.

Καταδεικνύουμε επίσης τη δέσμευσή μας για αυξημένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη μέσω της διεξαγωγής εκτεταμένων προγραμμάτων, πολιτικών υγείας και των συνεργασιών μας.

 

Η MSD λειτουργεί στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2010.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.com

#########