Σχετικά με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις μεταμοσχεύσεις στην Βουλή, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ .Ανδρέας Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι σήμερα ιδιαίτερη χαρά και τιμή, γιατί μετά από δύο μήνες που ανέλαβα στη Βουλή τη δέσμευση να αναλάβω νομοθετική πρωτοβουλία για το πολύπαθο θέμα των μεταμοσχεύσεων στη Ελλάδα, τήρησα την υπόσχεση μου και σήμερα κατέθεσα στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου.

Ταυτοχρόνως, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κάνει το μεγάλο βήμα να εκπαιδεύσει συντονιστές για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι θα αναλάβουν το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς, που είναι η πράξη.

Για το σχέδιο νόμου για τις μεταμόσχευσης προηγήθηκε διαβούλευση ενάμιση μήνα. Συζητήθηκαν πολλά θέματα, μείζον εξ αυτών όμως αναδείχτηκε η λεγόμενη εικαζόμενη συναίνεση. Επ’ αυτής η Εκκλησία, ορισμένοι επιστημονικοί φορείς, καθώς και ορισμένοι πολίτες, εκφράζουν συγκρουσιακές διαφωνίες, αντιρρήσεις, ή επιφυλάξεις.

Θέλω, εδώ, να δηλώσω πώς το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίζω με περίσκεψη, συμπεριέλαβα τη σχετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου. Ωστόσο, από την πορεία του κοινοβουλευτικού διαλόγου θα εξαρτηθεί, αν ως υπουργείο θα επιμείνουμε στη συγκεκριμένη διάταξη.»

 

#########