Σχετικά με το άρθρο του κ. Δ. Μαρδά που δημοσιεύθηκε σε φύλλο εφημερίδας του Σαββάτου 14 Μαΐου 2011, ο ΥΥΚΑ κ. Α. Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση : “Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» και το σχετικό άρθρο του καθηγητή κ. Δ. Μαρδά, εξετάζονται λέξη προς λέξη από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

 

Το πρώτο πόρισμα της εξέτασης θα κατατεθεί την Πέμπτη το πρωί από εμένα τον ίδιο στην Εισαγγελία Αθηνών με αίτημα να ερευνηθεί κατά προτεραιότητα. Έχω ήδη συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη. Εν τω μεταξύ, ας ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής : α) στην εγχώρια αγορά ενίοτε εμφανίζονται αγοραπωλησίες νοσοκομειακών υλικών σε καλύτερες τιμές, ακόμη και από αυτές του Παρατητηρίου.

Γι’ αυτό, τον Μάρτιο ψηφίσθηκε διάταξη που υποχρεώνει τους διοικητές των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών, καθώς και την επιτροπή προμηθειών του υπουργείου, να καταργούν αυτομάτως κάθε σχετική διαδικασία και να αγοράζουν στην εμφανισθείσα στην αγορά κατώτερη τιμή. ʼλλως έχουν ευθύνη. β) Κάθε δημοσίευμα ή έγγραφο σχετικό το αξιοποιούμε αμέσως.

Έτσι κάναμε και πριν από ένα μήνα με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης, και που αφορούσε πάλι ορθοπεδικά υλικά. γ) Ο αγώνας μας αυτός δίδεται κάθε μέρα και θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μέσα στο 2011. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2011. Στη διάρκειά του, χρειαζόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια και κάθε στοιχείο όπως τα σημερινά. Όλα αυτά, βέβαια, θα γίνουν παρελθόν όταν όλες οι προμήθειες διενεργούνται με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς. Σε αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε.”

#########