H Εκστρατεία Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας υλοποιήθηκε από το ΑγκαλιάΖΩ- Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΥΥΚΑ και σε συνεργασία με την European Cervical Cancer Association, την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς και την Ελληνική Κυτταρολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

 

Η Τελετή Λήξης έγινε με μεγάλη επιτυχία στον Πειραιά το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Βουλευτής κύριος Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Κορίνα Λαουλάκου, κυρία Μελίνα Φύκια, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριος Ηλίας Κατσαφάδος και κύριος Παναγιώτης Κουβάτσος.

Η Εκστρατεία ξεκίνησε στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου με επόμενο σταθμό τον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στην περιφέρεια, και συγκεκριμένα στις πόλεις Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Την Εκστρατεία στελέχωσαν με την παρουσία τους στο ενημερωτικό περίπτερο γυναικολόγοι, παιδιάτροι και κυτταρολόγοι, οι οποίοι απαντούσαν στις ερωτήσεις και απορίες του κοινού. Σε κάθε πόλη διεξήχθη διαγωνισμός με το μήνυμα της Εκστρατείας «Εμβολιασμός και Pap test προλαμβάνουν τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας», τόσο με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο περίπτερο όσο και από το διαδίκτυο με σκοπό την ενεργή συμμετοχή – ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του νεανικού, αλλά και του ευρύτερου κοινού για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας.

 

 

 

 

Τα δώρα για τους νικητές ήταν μια τριήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου Τρίαινα που αφορούσε το σύνολο των συμμετοχών και σε κάθε πόλη ένα κινητό τηλέφωνο χορηγία της WIND ΕΛΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας Ενημέρωσης το ενημερωτικό περίπτερο επισκέφτηκαν συνολικά και στις 6 πόλεις περισσότερα από 16.000 άτομα, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν 2.844.

Η Εκστρατεία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κατά τόπους συνεργαζομένων εθελοντικών φορέων, των τοπικών ΜΜΕ καθώς και των Παραρτημάτων του ΑγκαλιάΖΩ στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Για ένα μήνα θα προβάλλεται κοινωνικό ενημερωτικό σποτ από τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται και από κινηματογραφικές αίθουσες με την ευγενική υποστήριξη της CineNews.

#########