Άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες κάνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ξεκινώντας συνεργασία με φορείς τις τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρώτο παράρτημα είναι ο Δήμος Ηλιούπολης, με τον οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκίνησε σήμερα 7/6/2012 τη συνεργασία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ανασφάλιστους δημότες της Ηλιούπολης.

Την ίδρυση Παρατήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Ηλιούπολης ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βασίλης Βαλασόπουλος, στα πλαίσια συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη, ώστε να δομηθεί ένα πλαίσιο στήριξης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ευπαθών και ανασφάλιστων πολιτών της Ηλιούπολης.

 

 

Στόχος μας είναι η στήριξη κάθε τοπικής κοινωνίας, μέσα από τις κοινωνικές τις υπηρεσίες σε ένα ολοκληρωμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο συνεργασίας στους ΟΤΑ. Ξεκινούμε την ίδρυση παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.Τόσο στο Ιατρείο όσο και στα παραρτήματα δημιουργούμε ένα δίκτυο στήριξης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και στη χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων στους εξεταζόμενους ασθενείς. Έτσι, σε περίπτωση που ο ασθενής εξεταστεί και κριθεί από το γιατρό ότι χρήζει φαρμακευτικής αγωγής,  στο Ιατρείο υπάρχει η δυνατότητα να  του προμηθευτεί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το φάρμακο που του χρειάζεται.Το κοινωνικό φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν ο ΣΦΕΕ, πολλές Φαρμακευτικές Εταιρείες και πολλοί εθελοντές φαρμακοποιοί. Αξιοσημείωτη κρίνεται η κοινωνική δράση του ΣΚΑΙ για τη συλλογή φαρμάκων σε υπηρεσίες τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να χορηγηθούν σε ανασφάλιστους ασθενείς τα απαραίτητα φάρμακα που μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

#########