Η Ανοιχτή Συμμαχία για την Υγεία ενώνει τις δυνάμεις της με τους Συμμάχους Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να προσφέρουν από κοινού ιατρική φροντίδα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
 
Στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, η Open Health Alliance ανακοινώνει την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών “Σύμμαχοι Υγείας”. Η συμφωνία αφορά την συνεργασία των δύο μη κερδοσκοπικών φορέων για την φροντίδα και την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους, άπορους συμπολίτες μας και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς.

Open_Health_Alliance_iatro.gr

Η συνεργασία αφορά σε δύο τομείς:

 

1)Στην συμμετοχή των μελών-ιατρών της Open Health Alliance στο πρόγραμμα Σύμμαχοι Υγείας.

2)Στην αξιοποίηση των εργαστηριακών υποδομών που διαθέτουν τα μέλη της Open Health Alliance για την παροχή δωρεάν ιατρικών και κλινικών πράξεων σε ανασφάλιστους, άπορους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των Συμμάχων Υγείας.

Σύντομα θα αρχίσουν οι δράσεις της Open Health Alliance στα πλαίσια του προγράμματος Σύμμαχοι Υγείας, οι οποίες θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις δομές υγείας και πρόνοιας των Δήμων και των συνεργαζόμενων φορέων.

Σχετικά με την Open Health Alliance: O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) είναι ένας Πανελλήνιος Επαγγελματικός Φορέας Υγείας, που περιλαμβάνει ιατρούς και φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς και ενώσεις ασθενών. Η καινοτομία του σε σχέση με τις υπάρχουσες ενώσεις είναι ότι λειτουργεί, έχοντας σαν βάση την ισονομία μεταξύ ιατρών και ασθενών, με έντονο ιατρο-κεντρικό προσανατολισμό και ανθρωπο-κεντρικό χαρακτήρα.

#########