Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που αποτέλεσε επιστημονικό ορόσημο στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Με γνώμονα τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην ανθρωπογεωργαφία της χώρας μας, ο ρόλος της Δημόσιας Υγείας αποκτά μεγάλη σημασία και βαρύτητα το σο σε επίπεδο τοπικής κοινωνία όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Μιλώντας για το Υγειονομικό Χάρτη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης εξήρε την προσπάθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ και της ΕΣΔΥ στην κατάρτιση του Χάρτη, τονίζοντας ότι εδώ και 15 χρόνια ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επεσήμανε την αναγκαιότητα ενός τέτοιου «εθνικού εργαλείου», μέσα από αναλογιστικές μελέτες που είχε διεξάγει για την υπερπληθώρα των γιατρών και την ιατρική ανεργία. Επίσης, ο κος Πατούλης μίλησε για τις Πολιτικές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πρόληψης σε δημοτικό και διαδημοτικό επίπεδο, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο πυλώνας της Εθνικής Πολιτικής της Υγείας οφείλει να είναι η Πρόληψη και όχι η Θεραπεία.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού τόνισε ότι το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από τον καθιερωμένο ετήσιο επιστημονικό θεσμό, διότι στοχεύει να ανοίξει δρόμους στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας.  Στην εναρκτήρια τελετή, με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο Πατούλη παρευρέθησαν ο Γεν Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κος Αηδόνης,  οι βουλευτές κος Κρεμαστινός και κος Γιαννόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής κος Ράπτης, ο κος Λιβάνης και άλλοι επίσημοι σύνεδροι. Μέσα σε ένα αλματωδώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον Δημόσιας Υγείας, ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακάς της Δημόσιας Υγείας, προασπίζει  με τρόπο ανθρωποκεντρικό και επιστημονικό τους άξονες της. Αυτή η πεποίθηση της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας είναι και πρέπει να παραμείνει δικαίωμα του κάθε πολίτη και του κάθε λειτουργού Υγείας. 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης                    Στάθης Τσούκαλος

#########