Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου 2012). Λίγα 24ωρα μετά την ποδηλασία και την άρση βαρών σε πάγκο, σειρά σήμερα πήρε το Μπότσια. Ένα αγώνισμα που χάρισε στην Ελλάδα ένα μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης, στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και το οποίο συγκεντρώνει σημαντικές ελπίδες διάκρισης και στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση τεσσάρων αθλητών στα ατομικά και δύο αθλητών και μιας αθλήτριας στα ζευγάρια. Την τριάδα των ζευγαριών στην κατηγορίαBC3, που είναι ίδια με αυτή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας το 2011, συγκροτούν οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαριαλένα Κορδαλή. Οι δύο πρώτοι, μαζί με τους Παναγιώτη Σουλάνη (BC1) και Αλέξανδρο Παπαδάκη (BC2) θα λάβουν μέρος στα ατομικά. Στα ζευγάρια, η Ελλάδα θα είναι επικεφαλής του ομίλου, κάτι που όπως λέει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τζίμας «μας κάνει να αισιοδοξούμε για ένα μετάλλιο. Όπως και με τον Πολυχρονίδη στον ατομικό. Γενικά η κατηγορία BC3 αποτελεί τη σταθερή αξία, κάτι που φάνηκε και στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια όταν κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο. Στο Λονδίνο, πάμε για δύο μετάλλια σε ζευγάρια και ατομικό».

Όσον αφορά τις κατηγορίες BC1 και στο BC2, ο κ. Τζίμας είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε προκρίσεις, με τον Σουλάνη να έχει ήδη στην κατοχή του ένα χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας. Βέβαια, ο συναγωνισμός στο Λονδίνο θα είναι μεγάλος, όμως θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Σχετικά με το μέλλον του αθλήματος και την πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια τόνισε: «Στο πρώτο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε με επτά αθλητές. Τώρα πλέον με το Μπότσια ασχολούνται 100 αθλητές, από 10 σωματεία πανελλαδικά. Υπάρχει σημαντική άνοδος και αυτό εύχομαι να φανεί, στον επόμενο παραολυμπιακό κύκλο. Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη για το Ρίο όπου ευελπιστώ να πάμε με 10 αθλητές και αθλήτριες, δηλαδή με πλήρη ομάδα».

#########