Μία νέα θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (από την οποία πάσχουν 12.000 άτομα στην Ελλάδα) θα είναι προσεχώς διαθέσιμη. Η νέα θεραπεία θα λαμβάνεται σε ενέσιμη μορφή και θα χορηγείται ενδοφλέβια μία ή δύο φορές το χρόνο.
 
Η ανακοίνωση για τη νέα θεραπεία δόθηκε στα πλαίσια της ημερίδας BmyLife από τον Αναστάσιο Ωρολογά, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
 
Ο καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ ενημέρωσε ακόμη ότι θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας, το φουμαρικό οξύ, που θα λαμβάνεται από το στόμα, ενώ σε ερευνητική διαδικασία βρίσκεται η αξιοποίηση βλαστοκυττάρων στη θεραπευτική αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 
Ο John Golding, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, τόνισε ότι αν δεν γίνει γνωστός ο μηχανισμός αιτιολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν μπορεί να βρεθεί θεραπεία με βλαστοκύτταρα, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση Maggie Alexander σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να εστιάζουμε στη θεραπεία της νόσου σε πρώιμο στάδιο, καθώς και στην εξατομικευμένη θεραπεία.
 
Ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας είναι www.gmss.gr. 
#########