Μια ακόμη δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε  από την Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν. Δότρια ήταν μια 70χρονη γυναίκα, που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης. Το περιστατικό συντονίστηκε από τον Τοπικό Συντονιστή και ιατρό της Μ.Ε.Θ. κο Ηρακλή Τσαγκάρη

, ο οποίος πρότεινε τη δυνατότητα της Δωρεάς Οργάνων στην οικογένεια της εκλιπούσας, σε συνεργασία με την ιατρό κα Σιδηροπούλου.

 

Το χειρουργείο ξεκίνησε στη 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Λόγω ηλικίας οι πνεύμονες και η καρδιά δεν ήταν μεταμοσχεύσιμοι. Για τον ίδιο λόγο το Ιπποκράτειο απέρριψε το ήπαρ, το οποίο προσφέρθηκε και έγινε αποδεκτό από την IGE (Italian Gate to Europe). Οι νεφροί αφαιρέθηκαν από το Λαϊκό. Στο χειρουργείο προσήλθε επίσης η ομάδα λήψης του Ευαγγελισμού που αφαίρεσε τους κερατοειδείς. Κατόπιν συνεννόησης με τη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Ευαγγελισμού δέχτηκε να δοθεί ο ένας κερατοειδής για έναν ασθενή που χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα και έτσι μεταφέρθηκε άμεσα από τον ΕΟΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όπου εστάλη στη Θεσσαλονίκη με τη πρώτη διαθέσιμη πτήση.

 

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύθηκαν ως εξής:

 

Το ήπαρ σε ασθενή στη Ρώμη της Ιταλίας.
Ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε άντρα 57 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό, σε άνδρα 67 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Ο ένας κερατοειδής στον Ευαγγελισμό.
Ο δεύτερος κερατοειδής στο Γ.Ν. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

 

Από τον ΕΟΜ το περιστατικό συντονίστηκε από τους: Γ. Διαμαντώνη, Φ. Αντωνίου, Γ. Βασιλείου.

#########