Αποτελεί μια από τις σύγχρονες μεθόδους μείωσης του τοπικού πάχους παγκοσμίως! Παγώνει τα λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό χωρίς παρενέργειες, με αποτέλεσμα τοπικό και ομοιόμορφο αδυνάτισμα.

 

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία, που μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων, στα σημεία που εφαρμόζεται, κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Κατά την διάρκεια της εφαρμογής επιτυγχάνεται συρρίκνωση των λιποκυττάρων έως και 40%, ενώ παράλληλα ασκείται ελαφρά αναρρόφηση στους ιστούς και στη συνέχεια διοχετεύεται χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θερμικής βλάβης στα λιποκύτταρα και τη δημιουργία μιας φλεγμονώδους αντίδρασης σε αυτά. Έτσι ο οργανισμός κινητοποιεί τους μηχανισμούς της φλεγμονής με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να μειώνονται.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται στις περιοχές του σώματος που συσσωρεύεται το τοπικό πάχος, όπως είναι ψωμάκια, κοιλιά, μέση, εσωτερική πλευρά των γονάτων,υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου γιατρού. Μετά την εφαρμογή η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της ή να πάει στο γυμναστήριο.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφτεί στο ίδιο σημείο αφού έχουν περάσει 3 μήνες. Μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα και σε άλλα σημεία του σώματος, όπου εμφανίζεται τοπικό λίπος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, βέβαια η τελική εικόνα εμφανίζεται και αργότερα, αφού τα λιποκύτταρα έχουν υποστεί βλάβη και το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα στοιχεία αυτά. 

Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί πανάκια και δεν υποκαθιστά μεθόδους όπως η λιποαναρρόφηση, αλλά θεωρείται μια εναλλακτική τεχνική για τις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν, με μη επεμβατικούς τρόπους, να βελτιώσουν την εικόνα τους και ν’ απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης
 Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

#########