Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ξεκινούν νέες δράσεις για την ιατροκοινωνική φροντίδας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2012, οι δύο φορείς ενώθηκαν σε μια ισχυρή συμμαχία ιατρικής και κοινωνικής στήριξης ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν οι δύο φορείς, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 217 εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων, 4 εθελοντές νοσηλευτές, 6 εθελοντές οδοντίατροι και 8 εθελοντές φαρμακοποιοί. 32 εθελοντές βρίσκονται στη διοικητική στήριξη.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μετά τη στήριξη παραμεθόριων περιοχών με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό: οι ιατρικές επισκέψεις εθελοντών γιατρών μελών του ΙΣΑ στους ξενώνες και τις μονάδες φροντίδας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κοινός μας στόχος, είναι η Ιατρική Επίσκεψη και Παρακολούθηση όσων φιλοξενούνται σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και στις Στέγες Ηλικιωμένων, στη Μονάδα φροντίδας και αγωγής αυτιστικών παιδιών και του Οικοτροφείου Παιδιών με νοητική υστέρηση, στη Στέγη  κατάκοιτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από εξειδικευμένους εθελοντές ιατρούς, στα σπίτια ή στις άλλες μονάδες που βρίσκονται οι ασθενείς σε τακτά χρονικά διαστήματα και όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη. Με εξειδικευμένο προσωπικό εθελοντών γιατρών καταγράφουμε και παρακολουθούμε τις ανάγκες έχουν οι ασθενείς αυτοί σε ιατρική και νοσηλευτική  περίθαλψη, φαρμακευτική περίθαλψη και υγειονομικό υλικό. Η εξέταση και η παρακολούθηση θα γίνεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο κλινικής εξέτασης και άνοιγμα ιατρικού φακέλου παρακολούθησης για τον καθένα (ιστορικό, φάρμακα, προβλήματα υγείας κ.α.)

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Με συνέχεια και συνέπεια. Με στόχο τον κάθε ασθενή, που μας έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί για τον καθένα ξεχωριστά.

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.                                Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ    «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης                                       Κωστής Δήμτσας

#########