Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ολοκληρωτική αποδόμηση κάθε έννοιας του κοινωνικού κράτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάρρευσης είναι η μη εκτέλεση ιατρικών συνταγών από τους φαρμακοποιούς αλλά και η έλλειψη ή η απουσία αναντικατάστατων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε ασθενείς που η βιωσιμότητα τους είναι άκρως εξαρτημένη απ’ αυτά.Για το λόγο αυτό, το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω» κρίνει ότι πρέπει να επισημάνει τα ακόλουθα:

 

Ο βίος ενός μοσχεύματος και κατ’ επέκταση η διάρκεια της ζωής ενός μεταμοσχευμένου είναι συνυφασμένη με την αυστηρή και αναγκαία λήψη της ανοσοκατασταλτικής του φαρμακευτικής αγωγής.

Ως εκ τούτου η παραμικρή παρέκκλιση , αλλά πολύ περισσότερο η μη λήψη της ως άνω φαρμακευτικής αγωγής οδηγεί στην απόρριψη του μοσχεύματος και στο θάνατο.

 

Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω» κάνει έκκληση προς την πολιτεία, το φαρμακευτικό σύλλογο και σε κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την παροχή των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων από τις δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ιδιωτικά φαρμακεία αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας.

Δώστε άμεση λύση πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές οι οποίες δίνουν καθημερινό αγώνα για να συνεχίσουν να «ΗΠΑΡχουν»

#########