Ασφαλή  και στο σχήμα σταγόνας είναι τα νέα  ανατομικά ενθέματα στήθους, τα οποία   αποτελούν τον «χρυσό κανόνα» στην επιλογή  των γυναικών  για  φυσικότερο  αποτέλεσμα.

 

Αυτό τονίζεται στα συμπεράσματα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου «ADVANCEDCOURSEINBREASTRESHAPING», το οποίο πραγματοποιήθηκε  στην Μαδρίτη της Ισπανίας 22-23 Νοεμβρίου με την συμμετοχή διάσημων πλαστικών χειρουργών.

«Η χρησιμοποίηση των νέων ανατομικών ενθεμάτων  σε συνδυασμό με την κατάληλη  χειρουργική τεχνική δίνει το τέλειο αποτέλεσμα  στην αυξητική,  στην ανόρθωση και  στην αποκατάσταση του στήθους» τονίζει πλαστικός χειρουργός  Δρ Αθανάσιος Αθανασίου.

Ο Έλληνας γιατρός, που είναι απο τους πρωτοπόρος στον τομέα του,   παρουσίασε  στο πανευρωπαϊκό συνέδριο τη νέα χειρουργική τεχνική με την οποία γίνονται οι επεμβάσεις στο στήθος.

«Μέχρι χτες η χειρουργική τεχνική για  αυξητική και ανόρθωση  στήθους γινόταν με τομή σε σχήμα άγκυρας» αναφέρει ο κ Αθανασίου και συμπληρώνει.

«Με  την χρήση των ανατομικών ενθεμάτων μπορούμε πλέον να διορθώσουμε ήπιες πτώσεις μαστού με μια μονο τομηστη θέση της υπομάστιας πτυχής. Τα θεαματικά αποτελέσματα μας δικαίωσαν».

Η παρουσίαση της νέας χειρουργικής τεχνικής, με αρκετό αριθμό περιστατικών, είχε ενθουσιώδη ανταπόκριση από το σύνολο των διάσημων πλαστικών χειρουργών απ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ  ΕΝΘΕΜΑ   ΣΕ   ΣΧΗΜΑ   ΣΤΑΓΟΝΑΣ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες για την αυξητική στήθους έχουν δοκιμαστεί πολλά είδη ενθεμάτων, όπως λίπους , ορού ,  πολυουρεθάνης κ,α,λ.

Όμως ο χρυσός κανόνας παραμένει η αυξητική με ενθέματα σιλικόνης που εφαρμόζεται τα τελευταία 30με 40 χρόνια.

 Τα νέα  ανατομικά ενθέματα, σε σχήμα σταγόνας αρχικά πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στις αποκαταστάσεις στήθους αλλά λόγο της εξαιρετικής βιολογικής τους συμπεριφοράς διευρύνθηκε η χρήση τους και στην αισθητική χειρουργική για την αύξηση στήθους.

  Γιατί :

  • Υπερτερούν από τα στρογγυλά ,όσον άφορα την συνεκτικότητα της σιλικόνης (είναι 3 φορές πιο παχύρρευστη ) με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη σταθερότητα και αντοχή τους
  • Δίνουν πιο φυσικό σχήμα στο μαστό λόγο της μορφολογίας τους
  • Μπορούν να ανορθώσουν μικρές πτώσεις των μαστών χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω τομές  λόγο σταγονοειδούς  σχήματος
  • Με την κατάλληλη επιλογή όγκου δεν στρεσάρεται ο άνω πόλος του στήθους με αποτέλεσμα μικρότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές
  •  Συνοδεύονται από  κάρτα εγγύησης και  εφόσον τηρηθούν οι σωστές οδηγίες τόσο κατά την επιλογή όσο και μετεγχειρητικά  είναι έφορου ζωής
  • Οποιοσδήποτε έλεγχος (μαστογραφία, υπέρηχος) μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή χωρίς πρόβλημα.

Η τοποθέτηση τους όμως απαιτεί  ιδιαίτερη τεχνική ,καθώς η θήκη πρέπει  να είναι πιο στενή από τα στρόγγυλα για την αποφυγή στροφής τους. Σε περίπτωση ατυχήματος δεν κινδυνεύει η υγεία της γυναίκας από το ένθεμα γιατί όπως προαναφέρθηκε η συνεκτικότητα της σιλικόνης (ρευστότητα)  και το περίβλημα των ενθεμάτων είναι πολύ ανθεκτικό ώστε και στην σπάνια περίπτωση ρήξης τους  παραμένει σε παχύρευστη  κατάσταση μέσα στο στήθος χωρίς να μετακινείται άλλου.                 

Η χειρουργική επέμβαση με ανατομικά ενθέματα  απαιτεί  να έχει προηγηθεί ο κατάλληλος  έλεγχος (καρδιολόγος , αναισθησιολόγος, αιματολογικές εξετάσεις  ).Διαρκεί περίπου μία με δυο ώρες ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε στήθους και τις λεπτομέρειες που θέλουμε να διορθώσουμε (απλή αυξητική ,ανόρθωση, διόρθωση ανισομαστίας κλπ). 

Συνήθως  η γυναίκα παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για καλύτερη παρακολούθηση,  ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιστρέφουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Με τις σύγχρονες μη τραυματικές τεχνικές ο πόνος ελαχιστοποιείται, ενώ συνίσταται η χρήση αναλγητικών και  αντιβίωσης  για  περίπου πέντε ημέρες.

 Η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της σε τρείς με πέντε ημέρες ενώ για πλήρη φόρτιση (γυμναστήριο, σήκωμα βάρους)  απαιτείται περίπου ένας μήνας.

 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ  ΣΤΗΘΟΥΣ

 Στην χώρα μας γίνονται περίπου 10.000 επεμβάσεις στήθους τον χρόνο, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα υπερβαίνουν το 1.000.000.

Η αυξητική στήθους, όπως τονίζουν οι πλαστικοί χειρουργοί, είναι μια «μαγική» επέμβαση με την έννοια ότι σε γυναίκες, οποιασδήποτε ηλικίας, επηρεάζει τόσο πολύ την ψυχολογία τους και την αυτοπεποίθηση τους που  αλλάζει  ακόμη και τον τρόπο που περπατάνε (πιο όρθιο κορμί ,πιο στητό )αμέσως μετά την επέμβαση σε σχέση με πριν .

Ανεξάρτητες  έρευνες έχουν δείξει γενικά ότι  άτομα( γυναίκες και άνδρες)  που έχουν υποβληθεί σε κάθε είδους αισθητικές επεμβάσεις έχουν ποιο αυξημένη  αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα και γενικά καλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό τους  μετά την πάροδο του πρώτο εξαμήνου.

#########