Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» που εμφανίζει κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε πολιτική εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: Την πρακτική των αντι – συγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του ‘60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική.

Το κουτοπόνηρο επιχείρημα τους είναι προφανές: μέσα από την διαρκή αναπαραγωγή εικόνων, στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί των κυβερνήσεων ως διωκόμενοι από τους πολίτες, δεν έχει σημασία αν οι τραμπούκοι είναι δέκα, είκοσι και οι συγκεντρωμένοι τρακόσιοι, αφού η βάφτιση των τραμπούκων σε πολίτες δίνει ψευδολαϊκά χαρακτηριστικά στις αντί – συγκεντρώσεις. Θυμίζω, όμως, πως και τότε, τις αυταρχικές δεκαετίες του ‘60, οι τραμπούκοι βαφτίζονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντί – συγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων σε συγκέντρωση που οργάνωσα την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκρίμενα για την εκλογή του Β. Βενιζέλου. Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατα κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

 

#########