Σχετικώς με την ένταση που δημιουργείται από ορισμένους για τη δήθεν έλλειψη συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αρμόδια όργανα του Οίκου Ναύτου καθώς και με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα του χώρου, δίνουμε στη δημοσιότητα πίνακα δεσμεύσεων του Yπουργείου που έχουν ήδη ικανοποιηθεί, ή που ικανοποιούνται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Υπογραμμίζουμε, τέλος, πως εκπρόσωπος της Π.Ν.Ο. έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του επιτελικού οργάνου για τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ. Υ. τη Δευτέρα 9/4/2012, καθώς και σε όσες συνεδριάσεις χρειαστεί να γίνουν για τη μεταβατική περίοδο και την ομαλοποίηση της καθημερινότητας όλων των ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ  ΦΑΣΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Διατήρηση του μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Παραμονή του απαιτούμενου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων στον Οίκο Ναύτου για την υποστήριξη του έργου της επιβεβαίωσης της ασφαλιστικής ικανότητας και της παροχής περίθαλψης σε χρήμα.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Διατήρηση των υγειονομικών σχηματισμών (πολυϊατρείο, εργαστήριο κ.λπ.) του Οίκου Ναύτου σε λειτουργία, ενίσχυσή τους και, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, αποκλειστική χρησιμοποίησή τους από τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί. Για την αποκλειστική χρησιμοποίηση θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δικαίωμα ένταξης όλων των συμβεβλημένων ιατρών στο δίκτυο του ΕΟΠΥΥ.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012. Προϋπόθεση: η αποστολή Υπεύθυνης Δήλωσης από τους ιατρούς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δικαίωμα των μονίμων ιατρών του Οίκου Ναύτου για την αποζημίωση στο ιδιωτικό ιατρείο κατά τα πρότυπα των ιατρών του ΙΚΑ (150 επισκέψεις).

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012. Προϋπόθεση: η αποστολή Υπεύθυνης Δήλωσης από τους ιατρούς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση και υποστήριξη της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Συμμετοχή σε αυτήν και εκπροσώπου από την ΠΝΟ.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει συσταθεί η Ομάδα Εργασίας και αναμένεται ο ορισμός του εκπροσώπου της ΠΝΟ.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επέκταση των επιλογών των συστημάτων e-syntagografisi και e-diagnosis προκειμένου να καλύπτουν σε ειδικό πεδίο και τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.

ΣΤΑΔΙΟ: Ενεργοποιείται σήμερα στο e-diagnosis και στις 9/4/2012 θα ενεργοποιηθεί και στο e-syntagografisi.

 

#########